В Aton за
DM.tbOwnerNAME_SHORT.AsString; // 1. Собственик
се зарежда името на обекта, при това на първия обект (в моя случай с ID=3). В базата, която съм си оставил за тестове, не мога да намеря каквато и да било връзка между този обект и обекта с PocketShop. Това така ли е замислено, защото аз "собственик" го разбирам мааалко по-различно

, а и никъде не се подава име на фирма към PocketShop.
За момента не ми е ясно и
sInfos[0]; // 3. Сметка
от кой точно край на базата идва.
DM.tbOwnerADRES.AsString; // 13. Адрес на собственика
не знам от къде идва, но моя Aton измисля някакъв адрес, който не мога да разбера къде съм вкарал

)
Място на сделката не би ли трябвало да е от падащ списък или да е статично поле, съдържащо валидно населено място (в момента е име на обект) ?
<таблица>.<ред> ми е предостатъчно описание, на всяко неясно поле
http://intelrullz.data.bg/200507.rar - след Apply Test се зарежда списъка с валидни складове за PocketShop и се избира кой ни интересува (дори и само 1 да е

. Тези дребни гъдели ще се оправят след като съм сигурен, че файловете се генерират правилно, при условие, че програмката все още има графичен интерфейс във версия 1.0

).
Обработката не е изнесена на отделна нишка и няма прогрес бар, което дава на програмата вид на забила, но не е така.
Скоростта би трябвало да се вдигне прилично, ако sql-илите се сбият от 400-500 знака до 20-30 чрез вградени функциики. Пък и по този начин CFG.PDA ще става с 1 четене, не с 4 (както е в момента). Специално за него има и друг вариант - PDA Loader-а да не гледа какво чете, а да записва полетата последователно. По този начин ще могат да се добавят настройки на PocketShop по всяко време и CFG.PDA ще е валиден независимо от версията на "зареждача".
Няма да ми натежи да си напиша процедурите в базата, когато остана без неясни полета

.
ПС Има разминавания в двоичния вид на файловете от Aton и PDA Loader, но с Notepad не мога да ги хвана. Да не съм объркал encoding и PocketShop да не може да разчете какво генерирам?
И btw

ако проекта ще придобива "официална" версия трябва да му измислим някакво по-малко банално име 8)