Работа с подмаси /клиенти/ в Тъчсейл
Публикувано: 20-07-2016 12:51
В нов обект, където сменяме Мистрал много държат на това. Първо че са свикнали да го ползват, второ, че често им се налага. Разбира се варианта с разделянето на маси го ползват, но не е много удобно, тъй като имат номерация на масите, искат да използват и схема на заведението, а и за шпикерите е важно номерацията на масите да отговаря, за да се спазва организацията по издаването на поръчките.
Може би частично решение, би било ако в номерацията на масите се допуска някакъв разделител, било то десетична точка или някакъв друг символ, който да позволява както визуално така и тълковно да се разграничава номера на масата от идентификатора на клиента.
Причината за това е, че почти всички по-големи компании държат сметките да им се водят отделно. Може би вече има измислено решение по въпроса, но ако някъде се изполва в комбинация със схема на заведението, ще е хубаво да споделят колегите, които са го внедрили.
Може би частично решение, би било ако в номерацията на масите се допуска някакъв разделител, било то десетична точка или някакъв друг символ, който да позволява както визуално така и тълковно да се разграничава номера на масата от идентификатора на клиента.
Причината за това е, че почти всички по-големи компании държат сметките да им се водят отделно. Може би вече има измислено решение по въпроса, но ако някъде се изполва в комбинация със схема на заведението, ще е хубаво да споделят колегите, които са го внедрили.