Рутер Asus WL-520gP V2

Фискални устройства, баркод-четци, телефонни централи, принтери и др.
Отговори
Потребителски аватар
stoar08
Мнения: 1548
Регистриран: 09-11-2004 08:15
Име: Стоян Арабаджиев
Местоположение: Самоков

Рутер Asus WL-520gP V2

Мнение от stoar08 » 13-07-2008 23:46

Това е по-голямото братче на WL-520GC, за който вече 1 път писах. Сдобих се с него поради 1 гръмотевична буря, която успя да понесе както предишното ми рутерче, така и 1 Lexmark 250dN. Но ... стига offtopic ;)
Веднага забележимите разлики са около 2 пъти по-големия бял корпус и 2та USB порта. След множество неуспешни опити да ги накрам да работят като USB 2.0, разбрах че всъщност V1 е била по-стабилна в това отношение.
Въпреки това, успешно работя и в момента на този рутер, използвайки DD-WRT Мега firmware.

Какво има в повече спрямо micro (който принудително ползвах на по-малкия модел) :
Вградена USB поддръжка - ползвам го успешно като printserver. Закачил съм и HDD, но по USB 1.1 работи ... забавно, а и честно казано - не ми стигнаха нервите за SAMBA :)
Вграден OpenVPN client/server - на теория трябва да може да се премята IPX между 2 такива, но не е пробвано и към момента не ми се струва рентабилно да хвърля време за проби :)
EoIP - да, значи каквото и при Mikrotik (Ethernet over IP),но не съм го пробвал за съвместимост и дали изобщо работи.
Има поддръжка на няколко вида hotspot, които не познавам и не мога да определя като (без)полезни.

Рутера има доволно RAM (32MB), а би могъл да ползва и swap file от USB устройство при необходимост. Спокойно може да поддържа FTP/HTTP за "домашни" цели, но ако и вие не знаете как се пасе linux, опътванията от сайта може и да не ви стигнат за да го разработите:)

Като цяло при толкова памет, очаквам да се справя без сериозни затруднения и с прилично количество потребители. Повечето от опциите спрямо GC не си струват прилично по-високата цена, но лично на мен дори и само работещият printserver ми е достатъчен 8)
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...

Отговори