Проблем с амбалаж!

Въпроси, мнения и предложения свързани с модула.

Модератори: detelin, mIRCata

badjo
Мнения: 180
Регистриран: 16-01-2008 08:49
Име: Благой Георгиев

Проблем с амбалаж!

Мнение от badjo » 20-04-2013 21:54

На един обект - склад за бира и безалкохолни напитки се получава странен "проблем" с амбалажа пр. на някои клиенти, които никога не са взимали даден амбалаж се получава така, че са върнали амбалаж който в историята седи само с един ред операция връщане на амбалаж от клиент и салдото му е с отрицателна стойност. Това салдо се изпринтва на стоковите разписки и клиентите твърдят че програмата не смята правилно и е предтекст за неплащания на продажби.
В история на операциите няма история назад за въпросния клиент включващ такъв тип амбалж (продажба, корекция на продажба, даване на амбалаж, анулиране на продажба и т.н. има само връщане на амбалаж от клиент). В операция връщане на амбалаж от клиент, ако се избере даден клиент има възможност да се върне само такъв амбалаж какъвто е бил даден, при тестове с Атон, единствения начин по който можах да получа този проблем е следният
1. в операция връщане на амбалаж избирам клиент, който дължи въпросния амбалж
2. маркирам амбалажа за връщане, но "забравям" да го запиша
3. избирам си следващия клиент (този който не ползва амбалажа) и тъй като вече седи маркиран от предишния клиент записвам операцията и амбалажа става със отрицателно салдо,
Когато обясних на клиента как може да е станало, той ми отговори, че те си връщат амбалажа и не може да са го направили така, защото си го следят стриктно.

Питането ми е може ли да се направи така, че в операция връщане на амбалаж от клиент, ако даден амбалаж бъде маркиран за връщане, но не бъде записан и след това се избере друг клиент за връщане на амбалаж, да изтрива маркираните до момента редове за връщане, или пък да излиза съобщение, което да предупреждава оператора, че не е записана операцията, дали желае да я запише "да" или "не" и съответно да изчиства екрана при избор на другия клиент за връщане на амбалаж.

Отговори