По тази тема май много ама много е говорено и всичко най-накрая се свежда до това в една фиктивна каса да се маркират рецептите за идващия /идващите дни за да се видят продуктите които са необходими. Това е супер ама ако става въпрос за предстоящо мероприятие или нещо инцидентно, а за ежедневно ползване е малко не ефективно. Ако и да накарам всеки МОЛ да губи около 1-2часа да смята колко хора се очакват за дадения ден, за да маркира с някакъв процент точност какво се очаква да изнесе на шведска маса, то по баровете ще е нужно часове на ден анализ на потреблението съотнесено към броя хора в хотела за да се пресметне какво се очаква да се изконсумира /прогнозно/.
Това лято частично решихме проблема като вадех от сторето справка продажби по обект по обект /или по няколко обекта заедно - както е нужно/, след това така генерираните файлове ги експортвам в ексел, деля количествата и сумите на броя хора за дадения ден /период, след това се умножават по очакваните хора за прогнозния период. И това горе-долу вършеше работа. Единственния проблем че цялята тази манипулация дори когато всичко е отработено на 120-130 обекта отнема около 2-3часа на ден- всеки ден. Доста полесно би било /особенно ако и други имат подобни проблеми, а не само при нас/ ако в Managera имаше справка по обекти/каси и по продукти /само колко лесно прозвуча /, а ако това стане един ден ако има и кутиика която да ги дели на брой хора - просто сумите и количествата да ги дели на това число - е тогава ще има една културна справка която в голяма част от случаите ще върши работа при планирането.
Е знам че не е лесно, затова може и само като пожелание за следващи реализации на стор /сале/ manager.