Страница 1 от 1

Известие за нефискализирана сметка

МнениеПубликувано на: 17-05-2018 15:15
от detelin
Понякога се случва някоя сметка в брой да не се закрие фискално, въпреки че всичко е конфигурирано както трябва. Има ли вариант да се получава известие когато се случи?
За съжаление не може да се разчита на персонала за това...

Re: Известие за нефискализирана сметка

МнениеПубликувано на: 24-06-2018 12:41
от rad
За съжаление, неможе да се разчита и на хардуера (фискалното устройство) на 100%. Дори Датекс 1000/2000 понякога не връщат коректно информация, да не коворим за по-евтините касови апарати в режим ФУ. Случаите, които съм наблюдавал са единични - на няколко хиляди операции веднъж, но се случва . Та, работещо решение, което съм виждал - упрвителя няколко пъти на смяна сравнява фискалния оборот по система и фу и ако установи разлика - предприема действиия по изравняването му.

Re: Известие за нефискализирана сметка

МнениеПубликувано на: 26-06-2018 13:51
от detelin
И ние така го правим.
Идеята е да му освободим време за други неща да върши :)

Re: Известие за нефискализирана сметка

МнениеПубликувано на: 30-07-2018 09:33
от mitaka
вместо управителя да сверява няколко пъти.....не е ли по удачно преди да нулира отчета на заведението да сортира по колоната "сума фп" и ако има такава сметка да я фискализира от бутончето, а след това нулира отчета.

Re: Известие за нефискализирана сметка

МнениеПубликувано на: 05-08-2018 10:45
от bruno
Още предложения
1. При отчет на заведение да прави проверка на Супа ФП и сума по отчет. Ако има разлика да я изписва - във фискално толкова, програма толкова. – Нека да е на опция..
1.1. Допълнителна опция за включване към горния екран :Опция да изписва кои сметки, маси, оператори.. няма сума ФП
1.2. Когато е 1 фискално в заведението – опция пускане на отчет без нулиране от горния екран.
1.3. Когато е 1 фискално в заведението – опция за автоматично фискализиране на разликите (в брой, карта и т.н.) от горния екран.
1.4. При нефискализиране поради някаква грешка, масата да не се закрива - опция

Re: Известие за нефискализирана сметка

МнениеПубликувано на: 09-08-2018 07:52
от alex
Може да се използва подобрената опция "Визуализиране на нефинализирани сметки", която показва сметките които не са били фискализирани упсешно след закриване.

Re: Известие за нефискализирана сметка

МнениеПубликувано на: 09-08-2018 23:05
от boris
Ако обекта работи с хотел и имат закрити сметки към гост, същите се показват в този диалог, тогава е трудно да се определи коя сметка каква е освен ако някои не ги разглежа една по една това :). Иначе е ТОП :)

Re: Известие за нефискализирана сметка

МнениеПубликувано на: 10-08-2018 17:52
от alex
Аа ако сме забравили да махнем сметките по сметка , ще ги махнем :-)

Re: Известие за нефискализирана сметка

МнениеПубликувано на: 15-08-2018 14:21
от Pitcher
alex написа:Може да се използва подобрената опция "Визуализиране на нефинализирани сметки", която показва сметките които не са били фискализирани упсешно след закриване.

Хубаво е да се използва само след като оправиш проблема :)
Предистория : При използване на тази опция "Визуализиране на нефинализираните сметки" се получава следният (д)ефект - при закриване на сметка и отпечатването на фискален бон, сметката продължава да се визуализира като нефинализирана докато оператора не излезе до код. Често се случва да я фискализират повторно от сивата маса, а като се логаутнат и влезнат пак, масата е изчезнала, но сметаката няма "СумаФП" (въпреки, че се е разпечатал бон) в "Справка сметки и съответно има разминаване с ФУ.