Страница 1 от 1

Тъч Сейл и регистрите...

МнениеПубликувано на: 27-06-2015 16:10
от boris
От доста време (все още не се знае как) когато администраторски код влезе в програмата, същата се минимизира или седи само черен екран, оправя се като се изтрие от регистъра папката на тъч сейла или се промени някоя от настройките във фаиловете (ако искаме да запазим подредбата на колоните). Това се ядваше, но вече се оплакват че не се разпознава клавиатурата. Т.е. при натискане на даден клавиш прозореца светва в розово. Същото е и когато се избира буква от виртуалната клавиатура на програмата, работи се с фонетика и бдс. Пробвах да спра автоматично управление на клавиатурата, но днес пак заби. Оправя се отово с триене на регистрите.

Re: Тъч Сейл и регистрите...

МнениеПубликувано на: 02-07-2015 13:22
от boris
Да добавя, че когато се бъгнат регистрите не може да се пусне и отчет (персонален) след натискане на бутона изход прозореца за отчет се затваря без да пита "искаш ли да нулираш".

Re: Тъч Сейл и регистрите...

МнениеПубликувано на: 04-07-2015 13:55
от alex
Все още няма резултат по остраняването на този бъг...

Re: Тъч Сейл и регистрите...

МнениеПубликувано на: 06-07-2015 13:58
от Pitcher
Прави ми впечатление, че само на Win7 съм имал такива аномалии - минимизиране на програмата, незачитане на клавиатурна подредба, "пращане" на програмата много надясно (ако има екстендед десктоп отива на него)

Re: Тъч Сейл и регистрите...

МнениеПубликувано на: 06-07-2015 15:16
от badjo
При мен също се получават понякога, подобни бъгове , тази събота на два обекта се получиха подобни проблеми на единия обект като се въведеше администраторки код ТъчСейл се минимизираше, ако се въведе сервитьорски код няма проблем, компютъра е с ОС Windows XP SP3, на другия обект при въвеждане на администраторски код главния прозорец на ТъчСейл-а беше свит и не можеше да се максимизира - със сервитьорски код няма проблем, компютъра е с ОС Windows 7 profesional. и двата проблема се оправят с триене на регистрите. По принцип след това си правя експорт на регистъра, след като ТъчСейл си е върнал настройките по подразбиране и го запазвам на десктопа, обяснявам на персонала, ако се получи пак проблема да затворят програмата и да стартират файла с настройките.

Re: Тъч Сейл и регистрите...

МнениеПубликувано на: 07-07-2015 09:09
от stoar08
1-2 пъти съм гонил такъв проблем (до някоя версия се слуваше, ако на първо стартиране не намери база, да не се вижда диалога) - обикновено се оказва, че по някаква причина прозореца е с мноооооого грешни координати и се позиционира като за втори монитор.
Из зареждането на тези настройки не може ли да се "закачи" 1 процедурка, която да ги проверява за адекватност?

Re: Тъч Сейл и регистрите...

МнениеПубликувано на: 20-07-2015 13:45
от badjo
Днес забелязах при един клиент, че когато интерфейса на ТъчСейла е на английски език, основния прозорец (като се влезе с администраторски код) не се събира на целия екран (излиза извън екрана).
При мен се получава винаги при тестовете в офиса.

Re: Тъч Сейл и регистрите...

МнениеПубликувано на: 23-07-2015 12:40
от bruno
Когато се вижда, че всичко е нормално, излизате от Тъчсейла и си правите експорт на регистрите(HKEY_CURRENT_USER>SOFTWARE>UNREALSOFT). При проблем, пускате рег. файла и всичко е, както си е било, с нагласените бутони и т.н.