Две въпросчета

Въпроси, мнения и предложения свързани с модула.

Две въпросчета

Мнениеот boris » 01-07-2013 12:34

Когато се пуска фактура от Тъч Сейла в обект на който работят повече от една каса. Не се променя авотматично последният номер на фактура, докато не се излезе изцяло от програмта. (Става въпрос за останалите каси, на първата го променя) Така ако се пусне фактура от следващият компютър номера се дублира.

Може ли да се добави и избор за буква в прозореца, за въвеждане на брой клиенти, когато е избрана опция за въвеждане на брой клиени при закриване на сметка с титуляр. Трябва ми за да попълвам номера на стаята към която е закрита сметката (пр. пакет вечеря). Ако може и в отпечатаната сметка да се изпише този номер?
Два месеца работа с компютъра спестява два часа четене на документация
boris
 
Мнения: 517
Регистриран на: 24-07-2009 17:21

Три отговорчета

Мнениеот alex » 02-07-2013 10:06

boris написа:Когато се пуска фактура от Тъч Сейла в обект на който работят повече от една каса. Не се променя авотматично последният номер на фактура, докато не се излезе изцяло от програмта. (Става въпрос за останалите каси, на първата го променя) Така ако се пусне фактура от следващият компютър номера се дублира.

Оправено

boris написа:Може ли да се добави и избор за буква в прозореца, за въвеждане на брой клиенти, когато е избрана опция за въвеждане на брой клиени при закриване на сметка с титуляр. Трябва ми за да попълвам номера на стаята към която е закрита сметката (пр. пакет вечеря).

Буква не може да се добави защото броя клиенти е число, и трябва да остане число, защото се използва за изчисляване на средна сума консумиране от клиент. Предлагам да се направи тип на плащане "Вечеря" или "Пансион", да се избира клиент по номер на стая, а закриването на сметката да става чрез този начин на плащане.

boris написа:Ако може и в отпечатаната сметка да се изпише този номер?

Готово
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
alex
Site Admin
 
Мнения: 1545
Регистриран на: 02-11-2004 14:26
Местоположение: Пловдив
Име: Александър Димитров


Назад към TouchSale

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта

cron