Още 1 архиватор за firebird бази

Да го бъде или да не го бъде?

Да го бъде
3
75%
Да не го бъде
1
25%
 
Общо гласове : 4

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот mIRCata » 10-06-2008 11:26

Имали някакви тестове правени за размера на архива при използваме на LZMA-на макс и
WinRar на макс? Времена на компресия и разкомпресиране.

Защото в момента при мен дойде архив който е малко над 120 мб, Като пуснах
lzma d arhiv.lzma backup.fdb го разархивира около 7 минути.
В същото време Winrar на максимална компресия го направи 45 МБ, а разархивирането отне малко над 10 сек.

Какви настройки са най-добре да се ползват за по-голяма компресия? И има ли някакви параметри при дезархивиране, които да влияят на скоростта на разархивиране?
Аватар
mIRCata
Admin
 
Мнения: 1061
Регистриран на: 15-11-2004 15:25
Местоположение: Тайна майна
Име: инж. Мирослав Джоров

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот stoar08 » 10-06-2008 11:36

LZMA твърди, че компресиращия алгоритъм не би следвало да влияе за разархивирането от към време. От значение е размерът на "речника" (толкова памет е необходима).
По необясними за мен причини, някой машини просто физически не понасят LZMA. Колкото до размерът ... ако архивът е създаден при "метод 0" например - това е по-скоро прекодиране от колкото компресиране.
Заложил съм стандартните настройки на lzma.exe, като опитно може да се останови дали по-голям речник би дал по-добра компресия, но в общия случай не съм забелязал велико подобрение ...
Можеш ли да ме снабдиш с настройките, с които е направен архивът и да направя тестове при мен?

ПС insanity поддържа ZIP точно за машините, които се гърчат на lzma
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
Аватар
stoar08
 
Мнения: 1546
Регистриран на: 09-11-2004 08:15
Местоположение: Самоков
Име: Стоян Арабаджиев

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот mIRCata » 10-06-2008 13:21

Ами архива ми го прати Детелин.
Бекъп файла след дезархивиране е 223 МБ, LZMA архива е 123.
Опитите ги правих след като разархивирах това, което ми изпрати.
Рар на макс - 45 МБ, 7-zip зип компресия на Ултра 54.8 МБ, 7-zip LZMA без да е солиден архив 34.7

За времето на правене на отделните архиви не мига да кажа колко е. Не го гледах. Май нещо между 4-9 минути.
Разархивирането на трите архива през РАР или 7-Зип дава едно и също време.
Рар и LZMA архива около 11 сек, а zip архива показа най-добро време за разархивиране - 7-9 сек. Не може да се сравнява със 7 минути на оригиналния архив от Дидо.
Аватар
mIRCata
Admin
 
Мнения: 1061
Регистриран на: 15-11-2004 15:25
Местоположение: Тайна майна
Име: инж. Мирослав Джоров

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот detelin » 10-06-2008 13:51

Архива е от ГБак -1, компютъра е С2дуо на 2.4 с 2 гб рам, настройките ще ти ги пусна на мейла като намеря време
detelin
 
Мнения: 766
Регистриран на: 09-11-2004 19:52
Местоположение: Несебър
Име: Детелин Илиев

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот stoar08 » 10-06-2008 22:08

Трябва да има бъг в настройките ... и самия архив ме устройва (в него първите няколко байта са настройки).
Но би трябвало определено да се постига далеч повече от 2 пъти компресия ...
Ще се постарая да направя и при мен тези дни няколко теста и да пусна 1 табличка кое какво прави.

ПС 7zip по подразбиране работи с LZMA ... дори би трябвало при 1 файл да прави няколко байта по-голям изход заради хедъра с името на файла ...
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
Аватар
stoar08
 
Мнения: 1546
Регистриран на: 09-11-2004 08:15
Местоположение: Самоков
Име: Стоян Арабаджиев

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот detelin » 10-06-2008 22:46

Архива е в мойта папка на сървъра, после директория Дили, 309 мисля, че беше лзма-то
detelin
 
Мнения: 766
Регистриран на: 09-11-2004 19:52
Местоположение: Несебър
Име: Детелин Илиев

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот stoar08 » 11-06-2008 09:58

Архивът е при мен, довечера ще го разгледам в подробности защо е такъв, но определено не е направен при настройки по подразбиране.




Открих го! Архивът е направен с речник от 2 байта, което прави архивирането нечовешки бързо, но явно има негативи в/у разархивирането (и размерът) :)
Подразбиращите се настройки са с 8MB речник (за lzma.exe - -d23), което е доста добро. Би имало смисъл да се увеличи при файлове над 500-600 MB и при машини, като тази на Дидо, които могат да си го позволят.

ПС Ще се постарая да направя 1 таблица с базите от fb.Unrealsoft.net и още няколко големи за да се види какво се получава при lzma/zip/rar min/max архивиране.
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
Аватар
stoar08
 
Мнения: 1546
Регистриран на: 09-11-2004 08:15
Местоположение: Самоков
Име: Стоян Арабаджиев

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот mIRCata » 12-06-2008 10:28

Не съм поглеждал настройките на програмата, но за размер на речника не е ли добре да се предлага в KB - 1,2,4,8,16,32 тн? и респективно в МБ? че речник 2 байта ... :)
И ако си спомням правилно при LZ компресията, речника е минимум 265 байта(думи) за всеки символ от ASCII таблицата. От там на татък вече се формират думите с повече от 1 символ.
Аватар
mIRCata
Admin
 
Мнения: 1061
Регистриран на: 15-11-2004 15:25
Местоположение: Тайна майна
Име: инж. Мирослав Джоров

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот stoar08 » 12-06-2008 17:55

LZMA предлага да се избере число в интервала 0 до 30, като за да не изпадам в подробности - речникът е 2 на степен това число, в байтове.
2^23 = 8388608 байта
За lzma.exe не съм виновен аз ;),но в insanity пише какъв е текущо избраният размер. Вероятно ще му сложа някакъв по-разумен минимум в следващата версия.
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
Аватар
stoar08
 
Мнения: 1546
Регистриран на: 09-11-2004 08:15
Местоположение: Самоков
Име: Стоян Арабаджиев

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот mIRCata » 24-07-2008 10:53

Е ли възможно да се интегрира LZMA компресиране, така, че архивите да са четими от 7zip
Това май е интерфйс за .NET
http://innerlimit.googlepages.com/sevenzipinterface

Че в момента като дойде някоя база и постоянно местя насам натам lzma.exe-то да си дезархивирам файловете, че то се е видяло, че като ZIP няма да дойдат :)
Аватар
mIRCata
Admin
 
Мнения: 1061
Регистриран на: 15-11-2004 15:25
Местоположение: Тайна майна
Име: инж. Мирослав Джоров

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот stoar08 » 24-07-2008 16:23

Би могло да го допиша. По принцип единствената разлика е в хедъра, който при LZMA практически липсва.
Interface-a също изглежда обещаващо ...
По принцип разсъждавам по-скоро в/у опцията архивирането да стане през native 7z.exe с оглед на приличната разлика в производителността. Независимо от формата, вероятно това ще бъде една от причините за нова версия.
Не мога да кажа обаче кога ще стигна отново до Insanity... покрай импорт от Shop научих много недъгавини на .net, а до 15.09 трябва да съм извършил прехода към Aton (и това да не пречи на нормалния ми сън ...).
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
Аватар
stoar08
 
Мнения: 1546
Регистриран на: 09-11-2004 08:15
Местоположение: Самоков
Име: Стоян Арабаджиев

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот detelin » 10-08-2008 13:33

А как да си пренастроя речника?
П.С днес ще кача друг архив от Дили провери го за речника...
detelin
 
Мнения: 766
Регистриран на: 09-11-2004 19:52
Местоположение: Несебър
Име: Детелин Илиев

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот stoar08 » 10-08-2008 20:19

Настройки -> LZMA . Махаш отметката опростен режим и ще видиш. В общи линии подразбиращата настройка от 8MB е прилична. За по-големи файлове (200-300 мб .fbk) би могло да опиташ и с по-голям. Поне според мен над 32 MB също е ... излишно.


Ако backup-8.lzma е пробния файл ... виждам, че е станал дори по-голям от предишния :). Речникът му е като на предишния, който погледнах. Ако искаш мога да погледна точно колко е (числото се записваше в малко странна форма и не личи директно), но не е повече от 1 MB ...
ПС Не слагай речника по-голям от файла (поддържа се до 1 GB)!
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
Аватар
stoar08
 
Мнения: 1546
Регистриран на: 09-11-2004 08:15
Местоположение: Самоков
Име: Стоян Арабаджиев

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот detelin » 10-08-2008 21:58

Ами всъщност това са настройките
Прикачени файлове
dili.JPG
dili.JPG (69.9 KiB) Прегледано 112072 пъти
detelin
 
Мнения: 766
Регистриран на: 09-11-2004 19:52
Местоположение: Несебър
Име: Детелин Илиев

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот stoar08 » 11-08-2008 00:33

Ем ... архивът е при тези настройки? Можеш ли да ми export от регистъра (явно трябва да debug ...)
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
Аватар
stoar08
 
Мнения: 1546
Регистриран на: 09-11-2004 08:15
Местоположение: Самоков
Име: Стоян Арабаджиев

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот mIRCata » 11-12-2008 11:17

На сървъра от два дни започна да бичи грешка:
Invalid clumplet buffer structure: buffer end before end of clumplet
на доста от местата където го намираме като описан проблем се среща в комбинация с .NET и още някъв драйвер за Firebird.
Каква е вероятността проблема да идва от Insanity-то? Или нещо, което използва?
М/у другото на сървъра архивира и бази, които не се използват, отделно, че и в пътя им има две \\ и дават грешки в лога.
Отделно дава .net clr locksandthreads # of current physical threads над 4 милиарда.
Аватар
mIRCata
Admin
 
Мнения: 1061
Регистриран на: 15-11-2004 15:25
Местоположение: Тайна майна
Име: инж. Мирослав Джоров

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот stoar08 » 11-12-2008 13:06

"\\" е презастраховка ... не пречи :)
Другите проблеми ще ги погледна тез дни, грешката къде я дава? По идея се очаква insanity да не е вредно, за архивиране се ползват gbak и nbackup. Драйвера за .net се ползва в конфигурация за вадене на статистически данни.
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
Аватар
stoar08
 
Мнения: 1546
Регистриран на: 09-11-2004 08:15
Местоположение: Самоков
Име: Стоян Арабаджиев

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот mIRCata » 11-12-2008 14:01

Прави опити за връзка с бази, които не се използват и седят на сървъра за тест.
Ето края на лог-а, ако помага с нещо:
Код: Избери целия код
10.12.2008 13:00:01 : System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\voinishki-Lvl-1-2880-180.nbk'.
File name: 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\voinishki-Lvl-1-2880-180.nbk'
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileInfo.get_Length()
   at p4Tools.InsanityWorker.CreateIncBackUP(Int32 Lvl, Boolean FTP, Boolean FS, Boolean TryToRedo)
10.12.2008 13:00:01 : Output of nbackup.exe : [
PROBLEM ON "attach database".
SQLCODE:-902
]

10.12.2008 13:00:01 : System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\trust-Lvl-1-2882-181.nbk'.
File name: 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\trust-Lvl-1-2882-181.nbk'
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileInfo.get_Length()
   at p4Tools.InsanityWorker.CreateIncBackUP(Int32 Lvl, Boolean FTP, Boolean FS, Boolean TryToRedo)
10.12.2008 13:00:11 : Uploaded D:\insanity\nbackup\voinishki\lvl1\voinishki-Lvl-1-2880-180.zip
10.12.2008 13:00:11 : Uploaded D:\insanity\nbackup\minimax\lvl1\minimax-Lvl-1-3831-242.zip
10.12.2008 13:00:11 : Uploaded D:\insanity\nbackup\trust\lvl1\trust-Lvl-1-2882-181.zip
10.12.2008 13:00:32 : Uploaded D:\insanity\nbackup\orion_pz\lvl1\orion_pz-Lvl-1-3824-242.zip
10.12.2008 14:00:01 : Output of nbackup.exe : [
PROBLEM ON "attach database".
SQLCODE:-902
]

10.12.2008 14:00:01 : Output of nbackup.exe : [
PROBLEM ON "attach database".
SQLCODE:-902
]

10.12.2008 14:00:01 : System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\voinishki-Lvl-1-2881-180.nbk'.
File name: 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\voinishki-Lvl-1-2881-180.nbk'
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileInfo.get_Length()
   at p4Tools.InsanityWorker.CreateIncBackUP(Int32 Lvl, Boolean FTP, Boolean FS, Boolean TryToRedo)
10.12.2008 14:00:01 : System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\trust-Lvl-1-2883-181.nbk'.
File name: 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\trust-Lvl-1-2883-181.nbk'
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileInfo.get_Length()
   at p4Tools.InsanityWorker.CreateIncBackUP(Int32 Lvl, Boolean FTP, Boolean FS, Boolean TryToRedo)
10.12.2008 14:00:11 : Uploaded D:\insanity\nbackup\voinishki\lvl1\voinishki-Lvl-1-2881-180.zip
10.12.2008 14:00:11 : Uploaded D:\insanity\nbackup\trust\lvl1\trust-Lvl-1-2883-181.zip
10.12.2008 14:00:21 : Uploaded D:\insanity\nbackup\minimax\lvl1\minimax-Lvl-1-3832-242.zip
10.12.2008 14:00:31 : Uploaded D:\insanity\nbackup\orion_pz\lvl1\orion_pz-Lvl-1-3825-242.zip
10.12.2008 15:00:01 : Output of nbackup.exe : [
PROBLEM ON "attach database".
SQLCODE:-902
]

10.12.2008 15:00:01 : System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\voinishki-Lvl-1-2882-180.nbk'.
File name: 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\voinishki-Lvl-1-2882-180.nbk'
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileInfo.get_Length()
   at p4Tools.InsanityWorker.CreateIncBackUP(Int32 Lvl, Boolean FTP, Boolean FS, Boolean TryToRedo)
10.12.2008 15:00:01 : Output of nbackup.exe : [
PROBLEM ON "attach database".
SQLCODE:-902
]

10.12.2008 15:00:01 : System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\trust-Lvl-1-2884-181.nbk'.
File name: 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\trust-Lvl-1-2884-181.nbk'
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileInfo.get_Length()
   at p4Tools.InsanityWorker.CreateIncBackUP(Int32 Lvl, Boolean FTP, Boolean FS, Boolean TryToRedo)
10.12.2008 15:00:11 : Uploaded D:\insanity\nbackup\voinishki\lvl1\voinishki-Lvl-1-2882-180.zip
10.12.2008 15:00:11 : Uploaded D:\insanity\nbackup\minimax\lvl1\minimax-Lvl-1-3833-242.zip
10.12.2008 15:00:11 : Uploaded D:\insanity\nbackup\trust\lvl1\trust-Lvl-1-2884-181.zip
10.12.2008 15:00:38 : Uploaded D:\insanity\nbackup\orion_pz\lvl1\orion_pz-Lvl-1-3826-242.zip
10.12.2008 16:00:19 : Uploaded D:\insanity\nbackup\minimax\lvl1\minimax-Lvl-1-3834-242.zip
10.12.2008 16:00:29 : Uploaded D:\insanity\nbackup\orion_pz\lvl1\orion_pz-Lvl-1-3827-242.zip
10.12.2008 18:00:39 : Uploaded D:\insanity\nbackup\karats\lvl1\karats-Lvl-1-212-42.zip
10.12.2008 23:00:13 : Uploaded D:\insanity\gbak\sat1977\sat1977-728.zip
10.12.2008 23:00:30 : Uploaded D:\insanity\nbackup\karats\lvl1\karats-Lvl-1-213-42.zip
11.12.2008 00:00:36 : Uploaded D:\insanity\gbak\karats\karats-43.zip
11.12.2008 03:01:15 : Uploaded D:\insanity\nbackup\karats\lvl0\karats-Lvl-0-43.zip
11.12.2008 06:00:12 : Uploaded D:\insanity\gbak\sat1977\sat1977-729.zip
11.12.2008 06:00:26 : Uploaded D:\insanity\nbackup\karats\lvl1\karats-Lvl-1-214-43.zip
11.12.2008 06:00:49 : Uploaded D:\insanity\nbackup\karats\lvl1\karats-Lvl-1-215-43.zip
11.12.2008 12:30:01 : System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\sat1977-730.fbk'.
File name: 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\sat1977-730.fbk'
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileInfo.get_Length()
   at p4Tools.InsanityWorker.CreateBackUp(Boolean FTP, Boolean FS, Boolean TryToRedo)
11.12.2008 12:30:11 : Uploaded D:\insanity\gbak\sat1977\sat1977-730.zip
11.12.2008 13:38:29 : Output of nbackup.exe : [
PROBLEM ON "attach database".
SQLCODE:-923
]

11.12.2008 13:38:29 : Output of nbackup.exe : [
PROBLEM ON "attach database".
SQLCODE:-923
]

11.12.2008 13:38:29 : System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\kirov_i_sin-Lvl-1-3835-242.nbk'.
File name: 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\kirov_i_sin-Lvl-1-3835-242.nbk'
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileInfo.get_Length()
   at p4Tools.InsanityWorker.CreateIncBackUP(Int32 Lvl, Boolean FTP, Boolean FS, Boolean TryToRedo)
11.12.2008 13:38:29 : System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\tebix-Lvl-1-2901-181.nbk'.
File name: 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\tebix-Lvl-1-2901-181.nbk'
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileInfo.get_Length()
   at p4Tools.InsanityWorker.CreateIncBackUP(Int32 Lvl, Boolean FTP, Boolean FS, Boolean TryToRedo)
11.12.2008 13:38:29 : Output of nbackup.exe : [
PROBLEM ON "attach database".
SQLCODE:-923
]

11.12.2008 13:38:29 : System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\minimax-Lvl-1-3835-242.nbk'.
File name: 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\minimax-Lvl-1-3835-242.nbk'
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileInfo.get_Length()
   at p4Tools.InsanityWorker.CreateIncBackUP(Int32 Lvl, Boolean FTP, Boolean FS, Boolean TryToRedo)
11.12.2008 13:38:29 : Output of nbackup.exe : [
PROBLEM ON "attach database".
SQLCODE:-923
]

11.12.2008 13:38:29 : System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\orion_pz-Lvl-1-3828-242.nbk'.
File name: 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\orion_pz-Lvl-1-3828-242.nbk'
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileInfo.get_Length()
   at p4Tools.InsanityWorker.CreateIncBackUP(Int32 Lvl, Boolean FTP, Boolean FS, Boolean TryToRedo)
11.12.2008 13:38:29 : Output of nbackup.exe : [
PROBLEM ON "attach database".
SQLCODE:-923
]

11.12.2008 13:38:29 : Output of nbackup.exe : [
PROBLEM ON "attach database".
SQLCODE:-923
]

11.12.2008 13:38:29 : System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\adidas-Lvl-1-3831-242.nbk'.
File name: 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\adidas-Lvl-1-3831-242.nbk'
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileInfo.get_Length()
   at p4Tools.InsanityWorker.CreateIncBackUP(Int32 Lvl, Boolean FTP, Boolean FS, Boolean TryToRedo)
11.12.2008 13:38:29 : System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\karats-Lvl-1-216-43.nbk'.
File name: 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\karats-Lvl-1-216-43.nbk'
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileInfo.get_Length()
   at p4Tools.InsanityWorker.CreateIncBackUP(Int32 Lvl, Boolean FTP, Boolean FS, Boolean TryToRedo)
11.12.2008 13:38:29 : Output of nbackup.exe : [
PROBLEM ON "attach database".
SQLCODE:-923
]

11.12.2008 13:38:29 : System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\voinishki-Lvl-1-2883-180.nbk'.
File name: 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\voinishki-Lvl-1-2883-180.nbk'
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileInfo.get_Length()
   at p4Tools.InsanityWorker.CreateIncBackUP(Int32 Lvl, Boolean FTP, Boolean FS, Boolean TryToRedo)
11.12.2008 13:38:29 : Output of nbackup.exe : [
PROBLEM ON "attach database".
SQLCODE:-923
]

11.12.2008 13:38:29 : System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\trust-Lvl-1-2885-181.nbk'.
File name: 'C:\Program Files\P3nt1um4\Insanity\Temp\\trust-Lvl-1-2885-181.nbk'
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileInfo.get_Length()
   at p4Tools.InsanityWorker.CreateIncBackUP(Int32 Lvl, Boolean FTP, Boolean FS, Boolean TryToRedo)
11.12.2008 13:38:39 : Uploaded D:\insanity\nbackup\tebix\lvl1\tebix-Lvl-1-2901-181.zip
11.12.2008 13:38:39 : Uploaded D:\insanity\nbackup\unrealsoft\lvl1\unrealsoft-Lvl-1-3832-242.zip
11.12.2008 13:38:39 : Uploaded D:\insanity\nbackup\minimax\lvl1\minimax-Lvl-1-3835-242.zip
11.12.2008 13:38:39 : Uploaded D:\insanity\nbackup\voinishki\lvl1\voinishki-Lvl-1-2883-180.zip
11.12.2008 13:38:39 : Uploaded D:\insanity\nbackup\adidas\lvl1\adidas-Lvl-1-3831-242.zip
11.12.2008 13:38:39 : Uploaded D:\insanity\nbackup\trust\lvl1\trust-Lvl-1-2885-181.zip
11.12.2008 13:38:39 : Uploaded D:\insanity\nbackup\kirov_i_sin\lvl1\kirov_i_sin-Lvl-1-3835-242.zip
11.12.2008 13:38:39 : Uploaded D:\insanity\nbackup\karats\lvl1\karats-Lvl-1-216-43.zip
11.12.2008 13:38:39 : Uploaded D:\insanity\nbackup\orion_pz\lvl1\orion_pz-Lvl-1-3828-242.zip


И защо като отворя програмата ми зарежда всички архиви. В момента докато зареди всичките над 8К архива...
Нека има ограничение, че лагна всичко при зареждането. Даже Task Manager не успях да заредя.
Аватар
mIRCata
Admin
 
Мнения: 1061
Регистриран на: 15-11-2004 15:25
Местоположение: Тайна майна
Име: инж. Мирослав Джоров

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот stoar08 » 11-12-2008 18:11

Грешката която виждаш е породена от редица ограничения на nbackup. Например въпросната база не прави никога lvl 0 архив, а се опитва да направи >0. Или прави ниво 0 и ниво 2, пък няма ниво 1 ... Или грешките са били след дефрагментиране. Ще дам конкретно становище до сутринта ;)
Зареждането на архивите е значително ускорено в една не-пусната версия, която дори я има на сървъра. Ще направя всичко възможно до края на седмицата да оправя още 2-3 дребни неща в нея и да я сменя (в новия процес няколко хиляди архива се зареждат за "око миганйе", сортировката е оправена).
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
Аватар
stoar08
 
Мнения: 1546
Регистриран на: 09-11-2004 08:15
Местоположение: Самоков
Име: Стоян Арабаджиев

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот mIRCata » 12-12-2008 13:41

?
Аватар
mIRCata
Admin
 
Мнения: 1061
Регистриран на: 15-11-2004 15:25
Местоположение: Тайна майна
Име: инж. Мирослав Джоров

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот stoar08 » 12-12-2008 15:19

nbackup.exe е бъгаво ... не съм намерил лечение за "problem on attach" и вероятно ще вкарам някакъв вид изчакване когато се случи. Грешките в пътя идват понеже не може да съзададе такъв архив. Ако не е правен backup restore на базата - нямам друго обяснение.
InsanityService е стартиран на 11.11.2008 13:50:38 и за момента използва 28 MB RAM и 21 нишки, което поне според мен за 9 бази е приемливо потребление. Ако сървъра прави проблеми би могло да махна архивирането през nbackup и да се правят само gbak архиви (ниво -1), които съответно да зачестят.
Кои бази не трябват за да ги махна? По принцип си го надзиравам и от време на време като видя ново попълнение във fb_hosting го добавям.


ПС не съм сигурен дали taskmanager вижда истинското потребление (виждал съм аномалии). Имам още 1-2 дни жизнено важна работа по Tekla и ще прекомпилирам Insanity
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
Аватар
stoar08
 
Мнения: 1546
Регистриран на: 09-11-2004 08:15
Местоположение: Самоков
Име: Стоян Арабаджиев

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот mIRCata » 12-12-2008 17:46

С гбак архиви си правим в момента с FIBS-a.
Аватар
mIRCata
Admin
 
Мнения: 1061
Регистриран на: 15-11-2004 15:25
Местоположение: Тайна майна
Име: инж. Мирослав Джоров

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот stoar08 » 12-12-2008 21:13

Искам да направя insanity пълноценен заместник (по принцип повече от заместник, но всичко с времето си ...) :), но nbackup все още не е напълно дорасъл. Надявам се с идните версии на firebird да намалеят случаите, в които е неспособен да направи архив ... Оставил съм по 1-2 gbak архива на ден, точно по тази причина (insanity изрично предупреждава, ако в графика няма архив с ниво -1 ...)
Не би трябвало грешките на firebird-а да са от мен. fb.unrealsoft.net ми е критерия за insanity и не съм забелязал неочаквано поведение там. С lzma библиотеката има забележки, които Дидо е усетил, но със zip не съм забелязал проблеми.
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
Аватар
stoar08
 
Мнения: 1546
Регистриран на: 09-11-2004 08:15
Местоположение: Самоков
Име: Стоян Арабаджиев

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот mIRCata » 15-12-2008 10:17

Мен въпроса ми беше доколко онази грешка, която пуснах може да се дължи на интегрирането на някакъв драйвер за Firebird за да може да прави връзка с .НЕT. Защото за момента страниците където се среща е почти винаги с комбинация с .NET. Та се чудих дали това не е някаква комбинация, която да прави проблем. Т.е firebird-а се мъчи да подаде/получи нещо през него и да гръмва грешка по вързаните клиенти.
Аватар
mIRCata
Admin
 
Мнения: 1061
Регистриран на: 15-11-2004 15:25
Местоположение: Тайна майна
Име: инж. Мирослав Джоров

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот stoar08 » 15-12-2008 12:44

Ако не си давал "информация за базата" от графичния инструмент - никакъв шанс. Assembly-то (драйвера), се ползва само там. В архивиращата услуга имах желанието да вградя някакви проверки за статус-а, но не съм стигнал (което явно има своите положителни страни).

По принцип версията му е малко старичка и се споменават евентуални проблеми с firebird. Мисля, че днес ще мога да прекомпилирам с по-новите сорсове, които поне за момента не са ми гръмвали firebird.

ПС Възможно е аз да съм проверявал нещо, обещавам да не го закачам преди нова версия.
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
Аватар
stoar08
 
Мнения: 1546
Регистриран на: 09-11-2004 08:15
Местоположение: Самоков
Име: Стоян Арабаджиев

Re: Още 1 архиватор за firebird бази

Мнениеот stoar08 » 15-12-2008 23:23

http://nepitai.com/Insanity_2_0_8.zip
Оказа се, че все пак оптимизацията ми не е довела до желания резултат :)
Добавил съм стабилен филтър за архиви по-стари от 24 часа.
Обновена е библиотеката за LZMA и е сложен лимит за речник >=8 байта :)
Няколко дребни промени за ограничаване на евентуалните течове на RAM.
.Net клиента за проверка на статуса на базата е сменен с последната Alpha (все още се използва само за статистическа информация в конфигурация на графиците)
Моля ви, като прочетете тема пишете по едно мнение да не ви търся по icq/телефон после ...
Аватар
stoar08
 
Мнения: 1546
Регистриран на: 09-11-2004 08:15
Местоположение: Самоков
Име: Стоян Арабаджиев

Предишна

Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron